یکشنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۰
فعالیت بیش از ۱۱ هزار تشکل مردمی در خراسان رضوی

حوزه/ مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان‌ رضوی گفت: در مجموعه استان، بیش از ۴۰۰۰ هیئت مذهبی، در حوزه علمیه بیش از ۲۰۰ گروه تبلیغی و جهادی، در اداره کل امداد بیش از ۸۵۰ مجموعه نیکوکاری با رویکرد مردمی، در استانداری و فرمانداری‌های شهرستان‌های استان ۷۱۵ تشکل، در بهزیستی ۲۵۰ تشکل تخصصی و در اتباع و امور مهاجرین ۸۰ تشکل رسمی مشغول فعالیت هستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت‌الاسلام‌و المسلمین عماد دخانی صبح امروز یکشنبه(۲۱مرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی که در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: هفته تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی از ۲۲ تا ۲۸ مردادماه است. ما در مجموعه استان بیش از ۱۱ هزار تشکل به معنای هسته و فعالیت مردمی داریم که امروز در بخش‌ها و لایه‌های مختلف ایفای نقش می‌کنند.

وی افزود: در مجموعه استان بیش از ۴۰۰۰ هیات مذهبی، در حوزه علمیه بیش از ۲۰۰ گروه تبلیغی و جهادی، در اداره کل امداد بیش از ۸۵۰ مجموعه نیکوکاری با رویکرد مردمی، در استانداری و فرمانداری‌های شهرستان‌های استان ۷۱۵ تشکل، در بهزیستی ۲۵۰ تشکل تخصصی و در اتباع و امور مهاجرین ۸۰ تشکل رسمی مشغول فعالیت هستند.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی بیان کرد: در حوزه سمن‌ها هفت ساحت و حوزه فعالیت دنبال می‌شود که شامل بهداشت و سلامت، اجتماعی، فرهنگی، محیط زیست، عمران و آبادانی، خیریه و نیکوکاری و توسعه و آبادانی است.

دخانی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ مجری طرح ملی نهضت اجتماعی کشور هستیم، عنوان کرد: بناست این طرح در کل استان‌ها توسط سازمان اجتماعی وزارت کشور اجرا شود که تاکنون بخش عمده طرح اجرایی شده است. هدف از اجرای طرح مشارکت مردم از مرحله شناسایی تا یافتن راه حل و اجرای اقدامات متناسب با مسایل و مشکلات در عرصه فضای محلات، مناطق و بستر زیست‌بوم زندگی مردم است.

وی ادامه داد: کشف نظام مسائل اجتماعی در سه سطح ستادی، استانی و ملی یکی دیگر از اهداف طرح است. امروز استان ما با بیش از ۹۰۰ ارزیابی انجام شده جزو استان‌های اول تا پنجم کشور قرار دارد. ۱۳ ارزیاب در هفت منطقه در استان تشکل‌ها را شناسایی کرده و تشکل‌های ما مجموعه توانمندی‌های خود را اعلام می‌کنند که براساس آن سطح‌بندی هم می‌شوند؛ بنابراین می‌توانیم در آینده نزدیک سطح‌بندی و درجه‌بندی آنها را داشته باشیم تا متناسب با آن سطح در ماموریت‌های مرتبط از تشکل‌ها استفاده کنیم.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: به مناسبت هفته تشکل‌ها گردهمایی تشکل‌ها و سمن‌ها روز چهارشنبه انجام می‌شود. بازدید از تشکل‌های شهرستانی در سه روز ار هفت روز هفته دنبال خواهد شد. برگزاری جلسات تخصصی دستگاه‌ها با مجموعه تشکل‌ها توسط اداره کل ورزش بهزیستی استان، اداره کار، سازمان محیط زیست و بخش‌های مختلف رقم خواهد خورد.

دخانی با اشاره به اینکه جریانات مردمی با توجه به هدف، انگیزه، نیازها و نگاه‌های والا و ارزشمندی که در بخش‌ها و لایه‌های مختلف دارند، توقعشان از جریان حاکمیت تسهیلگری و فراهم کردن امکانات و شرایط برای فعالیت است، تصریح کرد: این مجموعه‌های مردمی قبل از حاکمیت وجود داشتند، الان هم هستند و خواهند بود. درخواست تشکل‌ها این است که حاکمیت روند فعالیت‌های آنها را تسهیلگری کند. اگر این اتفاق محقق شود، می‌توانیم پایان و کاهش جدی آسیب‌های اجتماعی را با دستان پرتوان تشکل‌های مردمی رقم بزنیم.

وی اضافه کرد: تشکل‌ها امروز مسایلی دارند. تعامل با اداره کار، مساله مالیات و تعامل با اداره مالیات، موضوع بیمه و نوع مراوداتشان با بیمه تامین اجتماعی از جمله این مسائل است. در استان اتفاقاتی صورت گرفت و امروز در مسیر تسهیلگری قدم برداشته می‌شود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha